dilluns, 25 de novembre de 2013

TALLER: “REFLEXIONS ENTORN DE LA VIOLÈNCIA PSICOLÒGICA”


TALLER: “REFLEXIONS ENTORN DE LA VIOLÈNCIA PSICOLÒGICA”

El dijous 14 de novembre els alumnes de 2n de Batxillerat vam assistir a una conferència sobre la violència psicològica, portada a terme per la Leonor Cantera, psicòloga i directora d'un màster de psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Primerament, se'ns va explicar que la violència psicològica sorgeix en qualsevol situació, tant en nois com noies, de forma progressiva. Seguidament vam analitzar alguns casos recents a Espanya i vam treure la conclusió que un dels principals detonants de la violència psicològica és l'estereotip de gènere i la visió masclista, que encara avui dia estan molt presents en la nostra societat. A més a més, la Leonor ens va comentar alguns dels casos que ella havia atès personalment i en tots coincidia que la víctima estava sotmesa i “lligada” a la seva parella però aquesta no s'atrevia a tallar o deixava passar el temps per veure si les coses es solucionaven. És per això que la millor solució és trencar la relació de manera definitiva el més aviat possible.
Al final de la xerrada vam realitzar un exercici que consistia dibuixar un cor i escriure-hi els noms de les persones que estimem. Per sorpresa, la majoria de la gent es va oblidar o va ignorar apuntar-se a ell mateix; la persona amb qui mai es podrà separar i, per tant, valdrà la pena confiar en ella, sobretot en les situacions més difícils.

Els alumnes, i professors acompanyants, ens vam posar molt en la pell del tema. Es va concloure la conferència amb el torn de paraules, quan molts van alçar les seves mans per expressar la seva opinió o fer un anàlisi de la presentació.


Clara Fabregat Pallejà, 2n Batx. A


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada