dijous, 22 de març del 2012

DONES CIENTÍFIQUES IMPORTANTS EN HONOR DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA


Els alumnes de 3r ESO A i 3r ESO B vam preparar, a l’assignatura de Física  i Química, un mural per recordar a moltes dones científiques importants en honor del dia de la Dona Treballadora, el 8 de març.  En parelles, vam haver d’investigar sobre la vida d’algunes científiques. Vam classificar a les dones científiques en tres àmbits: científiques dels territoris de parla catalana, com la Juliana Morrell; dones de ciència guardonades amb el premi Nobel, com Dorothy C. Hodgkin  i altres dones de ciència rellevants, com Rosalind Franklin.
Tot i que ho vam fer en fulls blanc, el paper de fons del mural és de color lila perquè és el color simbòlic de la dona. Les professores es van encarregar d’enganxar les fotos i d’acabar el mural.
Ens va resultar sorprenent saber i conèixer el nom de tantes dones científiques, la majoria desconegudes per nosaltres, que van aportat investigacions molt importants i que han fet que el món sigui com és ara. Sens dubte, no oblidarem el treball tan important que va realitzar la científica sobre la que em treballat i investigat.
Des d’ara, quan pensem en grans descobriments, a part de pensar en científics i en Marie Curie,  també tindrem en compte a científiques molt importants que ara coneixem millor.

Gemma Mondéjar González                                       3r ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada